Începând de luni, 11 februarie, Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca, pe funcția de președinte interimar al organizației Giurgiu a PNL să fie numit Dan Ștefan Motreanu, fost ministru al agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale.

„Venirea domnului Motreanu la Giurgiu este un câștig pentru organizația noastră. Este un om cu foarte multă experiență politică, dar și administrativă, fiind fost ministru al agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale. Domnul Marin Anton a atacat, după cum se știe, în instanță, decizia BPN de demitere, iar nominalizarea, ca interimar, a domnului Motreanu, de către domnul președinte Ludovic Orban, este gândirea domniei sale, ca la organizația din Giurgiu lucrurile să fie, cât de cât, puse la punct, mai ales că ne așteaptă o rundă de alegeri importante: europarlamentarele. Este alegerea domnului Orban, de a aduce o persoană cu care, de altfel, lucrează de mulți ani. Noi, ca filială, vom avea doar de câștigat și de învățat din această numire. Cât despre domnul Anton, vă pot spune că va rămâne,cu siguranță, alături de PNL Giurgiu, așa cum a spus-o în nenumărate rânduri!”, a declarat, în exclusivitate pentru „Jurnal giurgiuvean”, președintele organizației municipale a PNL, Marian Măroiu.

Dan Ștefan Motreanu s-a născut la 11 septembrie 1970, în Orăștie (județul Hunedoara); este căsătorit și are doi copii. A absolvit cursurile Universității de Vest Timișoara – Facultatea de Litere, Filozofie-Istorie (1995); Universitatea Neuchatel – Fundația Româno-Elvețiană „Dezvoltarea Abilităților Antreprenoriale” – cursuri post-universitare, învățământ la distanță (1998); Colegiul Național de Apărare (2005). În anul 1997 devine vicepreședinte al PNL – Alba Iulia, apoi, din 2010, este vicepreședinte al PNL Călărași. A fost consilier în Consiliul Județean Alba (mandatul 2000 – 2004), iar în anii 2006 – 2007 a ocupat funcția de Ministru al  agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale. A fost, timp de trei mandate, parlamentar (deputat) pentru județul Călărași, din partea PNL.

(A.L)