Depistați la volan sub incidența alcoolului

0
98

Mai mulți cetățeni au fost surprinși zilele acestea în timp ce își conduceau autovehiculul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, „la data de 25 iulie a.c., ora 18.45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat pe strada 7, din localitatea Gostinu, județul Giurgiu, un bărbat de 33 de ani din municipiul București, în timp ce conducea un autovehicul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” – arată Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

Un alt caz de conducere a unui autovehivul sub influența băuturilor alcoolice a fost descoperit la data de 26 iulie a.c., ora 02.00. „Polițiștii din cadrul Poliției Oraș Bolintin Vale au depistat pe strada Poarta Luncii, din orașul Bolintin Vale, un bărbat de 30 de ani, din municipiul București, care ulterior a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.Bărbatul a  fost condus ulterior la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.” – comunică IJP Giurgiu.

Și nu în ultimul rând, „la data de 25 iulie a.c., ora 21.30, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Mihăilești au depistat pe strada Schitu, din localitatea Naipu, un tânăr de 22 de ani, din comuna Ghimpați, în timp ce conducea un autovehicul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Și în cazul acesta, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.” – informează IJP Giurgiu.

În toate cazurile, conducătorilor auto le-a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)