Conform situației centralizate și actualizate privind situația epidemiologică la nivelul județului Giurgiu, la data de 20.09.2021 avem în izolare instituționalizată sau spitalizate un număr de 58 de persoane, dintre care 17 de persoane sunt spitalizate la Bolintin Vale şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru, 41 de persoane dintre aceștia fiind spitalizați la Spitalul Județean Giurgiu.

Am dorit să știm situația privind numărul persoanelor internate la Spitalul Județean Giurgiu și pentru aceasta am luat legătura cu directorul spitalului, Dragoș Chivu, care ne-a comunicat printre altele că: „la data de 20 septembrie în Spitalul Județean Giurgiu un număr de 24 de persoane sunt internate cu Covid în secția de Boli Infecțioase a spitalului și un număr de 17 pacienți sunt internați în unitatea UPU sau izolați pe alte secții ale spitalului.

Directorul spitalului ne-a mai spus: „pacienții ce se află pe secția UPU prezintă o stare mai gravă, având nevoie constantă de oxigeno-terapie”.

Tot directorul spitalului ne mai declara că numărul pacienților suspecți de Covid crește pe zi ce trece.

Din păcate, Spitalul Județean Giurgiu are nevoie la acest moment de încă un medic infecționist, dar și de asistente medicale.

Întrebat despre ce își dorește cel mai mult în acest moment, Dragoș Chivu ne spunea că „își dorește cât mai puțini pacienți confirmați pozitiv” și că se roagă pentru sănătate.

(Jurnal)