Așa cum vă promiteam, într-un material anterior, la scurt timp după anunțarea rezultatului alegerilor on line pentru funcția de Președinte al USR, alegeri câștigate de către cel ce îndeplinise până astăzi  rolul de președinte interimar, Cătălin DRULĂ,  am solicitat un scurt comentariu din partea  Președintelui Organizației USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, privind modul de desfășurare al acestui important eveniment.

Astăzi s-a încheiat scrutinul intern pentru alegerea președintelui USR. A fost o competiție democratică, în care s-au confruntat 6 candidați, așa cum nu am văzut la niciun alt partid în ultimii 32 de ani – a menționat Președintele Ciprian Alexandru.

Câștigător , cu peste 71% din voturi, a fost Cătălin Drulă, omul care are toate calitățile necesare pentru a continua schimbarea în societatea românească, schimbare începută de USR încă din 2016.

Așa cum scrutinul a fost o lecție de democrație, un scrutin  unic în politica românească, așa este și noul președinte al USR, unic în rândul conducătorilor de partide din România.

Ciprian Alexandru a dorit să ne prezinte, în câteva cuvinte și câteva date biografice ale noului Președinte al USR,  care – spunea el – îl îndreptățesc pe deplin să ocupe astăzi această onorantă funcție:

A terminat un liceu de renume din București, o facultate pe bune, recunoscută internațional, a avut o perioadă de antreprenoriat din care a făcut bani cinstiți și mulți, a condus cea mai mare Asociație din domeniul transporturilor, pentru ca mai apoi să intre în politică pentru a schimba fața țării noastre.

Va fi greu, în sistemul actual, însă românii văd că se poate și că are cine să o facă. Așteptăm giurgiuvenii alături de noi, în echipa lui Cătălin Drulă – a mai spus Ciprian Alexandru, Președintele Organizației județene USR Giurgiu.

(Florian Tincu)