Declarația pe proprie răspundere poate fi refolosită. În ce condiții

0
3193

Tot mai mulți giurgiuveni, în special persoane vârstnice sau locuitori din mediul rural, au adresat întrebări atât publicației noastre, cât și autorităților, cu referire la faptul că sunt, de multe ori, în imposibilitatea deținerii unei declarații pe proprie răspundere privind părăsirea locuinței de domiciliu, deoarece nu mai au acest tipizat în variantă tipărită în casă. Astfel, ei au vrut să știe dacă este permisă refolosirea declarației prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie. În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare. 

Răspunsul autorităților la această întrebare este: „Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”

Pentru un singur tipizat, cei care nu au posibilitatea completării direct pe telefon sau de a tipări acest document acasă sunt nevoiți să achite câte 0,5 lei pentru fiecare foaie de declarație printată, la unele magazine de pe raza municipiului Giurgiu. 

(Jurnal)