Decizia de concediere poate fi trimisă de acum și prin email

0
254

concediere-e1411835813207Deciziile de concediere pot fi comunicate și prin e-mail, a decis recent Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

 Judecătorii au dat acest verdict în cazul unui bărbat care își dăduse în judecată fostul angajator, pentru că primise decizia prin poșta electronică, conform Digi24.ro.
ÎCCJ a decis în 24 octombrie că angajatorul poate trimiteîn format electronic o decizie de concediere. Principala condiție este ca angajatul să fi comunicat angajatorul adresa de email și doar dacă în respectiva companie exista obiceiul comunicării cu angajații prin email. Mai mult, decizia de concediere trebuie să fie în format PDF și să conțină toate elementele cerute de Codul Muncii, inclusiv motivele de concediere, perioada de preaviz și lista locurilor de muncă vacante din companie și termenul în care angajatul concediat poate opta pentru unul dintre ele. Nu este însă necesară semnătura electronică.Decizia de concediere poate fi contestată de angajat din momentul primirii ei prin poșta electronică, potrivit judecătorilor de la curtea supremă.

Această decizie a ÎCCJ își va produce efectele la nivel național după publicarea în Monitorul Oficial. În prezent, Codul Muncii precizează că decizia de concediere trebuie comunicată în scris, mai transmite sursa citată.

(Jurnal)