Se caută spaţii pentru depozitarea bunurilor puse sub sechestru asiguratoriu 

0
207

sechestruMinisterul Afacerilor Interne caută spaţii pentru stocarea şi depozitarea bunurilor ce vor fi indisponibilizate de ANABI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei.

Discuţiile pe această temă au fost deja purtate de secretarul de stat Irina Alexe cu prefecţii, subprefecţii şi primarii din toată ţara inclusiv cei din judeţul şi Municipiul Giurgiu sau cu reprezentanţii localităţilor în care funcţionează instanţe de judecat. Printre teme s-au numărat stabilirea primelor măsuri pentru începerea demersurilor de identificare a capacităţilor care urmează să fie puse la dispoziţia Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pentru stocarea şi depozitarea bunurilor supuse măsurilor asiguratorii.

„Această reuniune a avut ca scop stabilirea, prin intermediul prefecţilor, a unei legături între autorităţile publice locale şi Ministerul Justiţiei, respectiv ANABI, în scopul identificării urgente a capacităţilor de stocare”, a informat MAI.

Potrivit Memorandumului, în vederea realizării inventarului se vor avea în vedere tipul de capacităţi de stocare vizate:  depozite, hale, clădiri, terenuri etc., dimensiunile şi costurile de întreţinere, precum şi tipul de bunuri pentru depozitarea căruia este recomandată capacitatea respectivă (ex. autovehicule, materiale de construcţii, utilaje de mici dimensiuni).

„Operaţionalizarea ANABI reprezintă o prioritate strategică asumată de Guvernul României. Legea nr. 318/2015 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANABI prevede că din al doilea an de la intrarea în vigoare a legii, Agenţia va exercita şi atribuţia de administrare a bunurilor mobile indisponibilizate  cu valoare individuală de peste 15.000 euro, ceea ce presupune şi o capacitate de stocare adecvată”, a mai precizat  MAI.

La videoconferinţă au participat, din partea Ministerului Justiţiei, domnul secretar de stat Adrian Baboi Stroe şi domnul Cornel Virgiliu Călinescu, director general ANABI.