Decizia CCR privind căsătoriile gay la noi în țară a fost  amânată până la toamnă

0
128

casatorie-gay-465x390Curtea Constituțională a României (CCR) a decis să amâne decizia privind recunoașterea în România a căsătoriilor dintre persoanele de același sex încheiate în străinătate până în luna septembrie. 

CCR a dezbătut miercuri  19 iulie, o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate. Excepţia a fost ridicată de un cuplu care s-a căsătorit în Belgia, format dintr-un cetăţean român şi unul american. 

Avocata cuplului de homosexuali căsătorit în Belgia şi care cere recunoaşterea căsătoriei lor în România, Iustina Ionescu, a argumentat, miercuri, în faţa CCR, că interdicţia din Codul civil în acest caz este discriminatorie şi aduce atingere dreptului la viaţă privată şi familie, fiind bazată pe prejudecăţile din societatea românească, după cum relatează News.ro.

În apărarea cuplului de homosexuali a vorbit şi preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, care a arătat că legislaţia din România aduce atingere unor valori fundamentale, precum demnitatea umană. 

Punctul de vedere al Guvernului a fost că argumentele aduse de avocaţi nu se suţin, având în vedere că faptul că un stat nu recunoaşte astfel de căsătorii reprezintă „expresia diversităţii sistemelor juridice”, în raport cu valorile morale ale fiecărei societăţi în parte.

Un subiect fiebinte care a agitat spiritele mai multor bucureșteni care au protestat împotriva luării unei decizii pozitive și care i-a inflamat firesc  și pe reprezentanții Bisericii creștin Ortodoxe. O temă de reflecție și pentru noi, giurgiuvenii, ce suntem puși să alegem între o practică tot mai acceptată în statele civilizate ale Europei și dogmele și educația noastră creștină ce ne împiedică să acceptăm aceste relații…Așteptăm reacțiile d-stră cu rugămintea însă de a aborda un limbaj civilizat, comentariile însemnând în cele din urmă argumente , nicidecum acuzații sau injurii…

(Jurnal)