De  ziua Mondială a Poştei (9 octombrie),  vă oferim în premieră câteva din scrisorile incredibile ale unor copii către mari personalități: Barak Obama, Fidel Castro sau martin Luther King

0
191

posta-plicuri4-300x225

Uniunea Poștală Universală şi UNESCO organizează, în fiecare an, o competiţie internaţională de scris scrisori, adresată copiilor de până în 15 ani. Pentru 2016, copiii au avut tema „Scrie-ţi o scrisoare, aşa cum te vezi la 45 de ani !

Copiii din întreaga lume sunt încurajaţi să dea frâu liber imaginației, în timp ce scriu o scrisoare pentru ei înșiși în viitor, la vârsta de 45 de ani. Viziunea lor asupra lumii tinde să se schimbe pe măsură ce cresc şi adulţi fiind uită sau îşi abandonează preocupările și visele din copilărie. Trecutul devine un tărâm al cărei limbă nu mai ştiu să o vorbească.

Tinerii și copiii sub 15 ani alcătuiesc un sfert din populația lumii, dar vocile lor sunt rareori auzite. Competiţia din acest an dovedeşte că un mesaj important poate fi trimis înainte ca limbajul copilăriei să se fi pierdut. Fiecare ţară poate fi reprezentată de un singur copil. Acest subiect a fost ales pentru a marca a 45-a ediție a concursului internațional. Iată câteva dintre cele mai incredibile scrisori:

Scrisoarea unui viitor grafician

În 1998, la vârsta de 14 ani, un tânăr aspirant la statutul de grafician, Amir Avni, a decis să-i scrie celui care a dat viaţă personajelor Ren & Stimpy, John Kricfalusi. Amir a ataşat şi câteva desene făcute de el, care l-au ajutat, peste timp, să devină grafician pentru Cartoon Network.

Scrisoarea lui Alex, 6 ani, către preşedintele SUA, Barack Obama

Un băieţel de 6 ani din Statele Unite i-a scris preşedintelui Barack Obama pentru a-i cere să-l trimită în familia sa pe copilul sirian rănit într-un atac din Alep, a cărui fotografie a devenit virală în luna august 2016.

Dragă preşedinte Obama,

Îţi aminteşti de băiatul din ambulanţa din Siria? Poţi să mergi, te rog, să îl iei şi să îl aduci în casa noastră? Parchează în faţa casei şi noi vă vom aştepta cu steaguri, flori şi baloane…

Ar trebui să fim mai mult ca Alex. Imaginaţi-vă cum ar fi lumea dacă am fi aşa. Imaginaţi-vă suferinţa pe care am putea-o alina şi vieţile pe care le-am putea salva”, a declarat Barack Obama.

Fidel Castro i-a scris lui Franklin D. Roosevelt

Fidel Castro, în vârstă de 12 ani, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Franklin D. Roosevelt, în care i-a cerut 10 dolari, oferindu-se să-i arate unde se află, în Cuba, minele de fier.

Scrisoarea unui elev către un om de ştiinţă

În 1957, elevul Denis Cox a trimis de urgenţă o scrisoare către Woomera’s Rocket Range, cu intenţia de a le arăta planul de construire a unei rachete. Denis nu a primt niciun răspuns.

O scrisoare anonimă primită de Martin Luther King

În noiembrie 1964, temându-se de legătura lui Luther King cu Partidul Comunist, FBI i-a trimis o anonimă, împreună cu o casetă care ar fi conţinut înregistrări audio incriminatorii, ce demonstrau întâlnirea lui King cu o femeie, într-o cameră de hotel. King a văzut scrisoarea ca pe o invitaţie pentru a-şi lua viaţa şi a pornit o anchetă, în 1976.

Scrisoarea Reginei către Eisenhower

În 1957, după cinci ani de domnie, Regina Elizabeta a II-a făcut prima vizită de stat în America, ca oaspete al preşedintele Dwight D. Eisenhower. Doi ani mai târziu, Regina l-a primit pe acesta, împreună cu soţia, la Castelul Balmoral din Scoţia. Ceea ce s-a discutat în spatele acelor uşi închise este necunoscut, dar putem fi siguri că preşedintele Eisenhower s-a îndrăgostit de biscuiţii reginei. După cinci luni, Regina i-a trimis propria reţetă.

Elvis Presley s-a oferit să ajute Guvernul în lupta împotriva drogurilor

Pe 21 decembrie 1970, Elvis Presley îşi oferea ajutorul în lupta contra drogurilor. La câteva ore după ce a oferit personal această scrisoare unui gardian, Elvis Presley s-a întâlnit cu preşedintele Nixon.

(Surse: Buzzfeed.com newsweek.comupu.int)