De numărul populației recenzate depinde viitorul proiectelor, cu finanțare din fonduri europene, pe care UAT-urile din județ le vor implementa!

0
237

De seriozitatea recenzorilor și implicit de implicarea  dumnealor  în acest proces vor depinde rezultatele pe viitor pe care le veți avea  la nivelul UAT-urilor și de asemeni proiectele europene pe care le veți implementa și care vor fi finanțate din fonduri europene.

Este precizarea făcută miercuri, 23 iunie, de către Luminița Ionete, director al Direcției județene de Statistică Giurgiu, în cadrul unei întâlniri informale cu primarii de comune.

Dacă dvs. la nivelul UAT-ului aveți o populație, să zicem de 4000 de locuitori , dar nu ați recenzat decât 3.000 de locuitori, să știți că și fondurile vor veni în funcție de numărul de locuitori pe care îi aveți –menționa directorul DJS Giurgiu.

 Este vorba despre alocarea sumelor defalcate din taxa pe  valoarea adăugată care reprezintă principala sursă de finanțare pentru Unitățile Administrative Teritoriale (UAT).

Repartizarea acestor sume se face și pe baza  numărului populației, număr transmis de către Direcția de Statistică – a mai adăugat Prefectul județului, Florentina Stănculescu, prezentă la această dezbatere.

(Jurnal)