De noaptea minții! Ministrul Educației vrea ca studenții nevaccinați să vină la cursuri, în… combinezoane!

0
421

Măsurile exagerate propuse de unii oficiali creează în ultima vreme imagini de-a dreptul caraghioase.

Deunăzi o parlamentară propunea ca fotbaliștii să fie obligați ca pe teren să mențină între ei, în timpul jocului, distanța de 2 metri  Ba mai mult, femeia a mai avut ideea ca jucătorii să joace pe teren cu masca la gură.

Iată însă încă una de noaptea minții, ce le poate întrece pe toate cele de mai sus, prin impactul pe care l-ar putea avea. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu se gândește că poate nu ar fi rău ca  studenții care nu s-au vaccinat să fie obligați sa poarte combinezon atunci când merg fizic la cursuri practice sau la ore de laborator, și asta încă din această toamnă.

Ba mai mult, el declara că unele universități iau deja în calcul această variantă. Probabil după formula: „Da șefu, am înțeles, să trăiți! Dacă vreți dumneavoastră venim la cursuri dezbrăcați și cu o cracă înfiptă în fund!” – căci spusele șefului sunt lege pentru noi, nu-i așa?!

”(…) cei care nu sunt vaccinați să aibă la dispoziție, cu titlu gratuit din partea universității, combinezoane de protecție și să facă orele de lucrări practice și de laborator alături de colegii lor care
s-au vaccinat, dar, sigur, pentru a-i proteja și pe ceilalți să poarte aceste costume de protecție”,
a mai declarat Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat ca pana in prezent aproape 155.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat, dar că în ultima lună ritmul în care avansează imunizarea a scăzut foarte mult.

„Profesorii și personalul din învățământ rămân în continuare categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. (…) Avem aproape 155.000 de angajați din sistemul de vaccinați, dintre care peste 140.000 au făcut si rapelul. Deci, nu există vreo altă categorie mai numeroasă în valoare absolute”-
a mai spus Ministrul Cîmpeanu.

(Jurnal)