Începând cu data de marți, 29 martie , noul director al Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Giurgiu (DSVSA) este Ristea Ion.

 Domnia sa  o înlocuiește pe Loredana Pițuru, ce a ocupat până la această dată  funcția  de director interimar.  În funcția de  director adjunct  al Direcției rămîne în continuare dr. Florescu Stocheci Mădălina, soția fostului director al DSVSA , Liviu Florescu.

Într-o scurtă convorbire telefonică avută cu noul director al DSVSA Giurgiu am aflat că domnia sa lucrează de 18 ani în cadul Direcției de Inspecții și Control  din ANSVSA.

Cunosc  o parte din colegii de aici, volumul de muncă din această Direcție, în special pe Serviciul de Sănătate și Bunăstare Animală…ne spunea directorul Ristea .

Ion Ristea este – așa cum ne mărturisea-  originar din județul Ilfov,  comuna Cornetu, la granița cu județul Giurgiu.

Nu sunt un străin al orașului Giurgiu, cu ceva ani buni în urmă am făcut armata aici, chiar pe Canal…” ne-a mai precizat noul director al DSVSA Giurgiu.

Nu am omis în scurtul nostru dialog, să îi precizăm faptul că deși în județul Giurgiu,  de curând a apărut un focar de gripă aviară (în localitatea Braniștea), caz ce ne-a fost  semnalat de cititori, fostul director al instituției, Loredana Pițuru  nu a trimis niciun comunicat către presă pe tema acestui subiect, așa cum era normal într-o astfel de situație în care se impun o serie de măsuri restrictive, ce trebuie  luate de către crescătorii de păsări.

Noul director al Direcției ne spunea că din câte își amintește ultimul caz de gripă aviară în județul Giurgiu a fost  la o lebădă din Naipu, subliniind faptul că a existat o asiduă muncă de supraveghere în sensul acesta.

Sperăm ca prin această modificare în configurația conducerii instituției să avem de acum înainte acces la informațiile de interes public și poate vom primi  comunicate care să informeze, transparent,  cetățenii asupra problemelor apărute în județ, mai ales în alimentația publică,  justificând astfel  o parte din titulatura Direcției, aceea de… ”Siguranța Alimentelor”!

(Jurnal)