Conform declarației Premierului Florin Cîțu , cel mai probabil de la 1 august se va renunța la obligativitatea purtării măștii,  dar , mai spunea el, acest lucru depinde de rata de vaccinare.

Premierul spune că de la 1 iunie ar putea exista încă o serie de facilități pentru persoanele vaccinate: restaurantele și hotelurile să poată funcționa la 100% din capacitate pentru cei imunizați.

„De la 1 iunie putem vorbi de fără masca pe plajă, la munte, dacă mergem în drumeție. Dar putem vorbi de facilități pentru persoane vaccinate. De exemplu, restaurate la capacitate 100% pentru persoane vaccinate. La fel al hoteluri, să fie capacitate de 100% în ceea ce privește persoanele vaccinate”,  declara Florin Cîțu.

Pentru ca măsurile să se aplice cât mai repede, este nevoie ca cel puțin 5 milioane de români să se imunizeze cu ambele doze.

Până în acest moment în România au fost administrate peste 5 milioane doze de vaccin, iar peste 2 milioane de oameni au primit ambele doze.

La nivelul județului Giurgiu, până astăzi dimineață, joi, 6 mai, conform datelor oferite de Instituția Prefectului, numărul persoanelor vaccinate era de 69.584.

(Jurnal)