De ce sunt mai slabe calitativ produsele vândute în România față de cele din Europa de Vest?

0
230

Am simțit cu toții că produsele comercializate în Europa de Vest au calitate diferită față de produsele din țara noastră. Printre aceste produse se numără și ciocolata, pe care dacă o cumperi dintr-o țară străină, vei constata că are alt gust decât cea pe care o găsești pe rafturile magazinelor din România.

Asta se întâmplă pentru că există un dublu standard al calității, același produs conține ingrediente diferite în funcție de țara în care este comercializat.

Un studiu realizat de InfoCons, comparând etichetele acelorași produse din țară și din afară, arată diferențe din perspectiva conținutului de fructe, numărului de aditivi sau cantității de zahăr.

Din păcate tot ce înseamnă în continuare diferența dintre vestul și estul UE vedem diferențe în ceea ce înseamnă calitatea și conținutul produselor. Și aici nu discutăm doar despre produsele agro-alimentare”, a spus Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Studiul a fost făcut pe două produse: suc carbogazos și ciocolată.

În cazul ciocolatei comparația a fost realizată cu același produs din Marea Britanie. Produsul românesc conține, pe lângă lecitina de soia, „polyglycerol” – un aditiv alimentar care are rolul de a înlocui parțial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, unt de cacao.

(Jurnal)