După cum știți, voi( cei ce mai zăboviți prin bucătăria politicii locale), cu puțin timp înainte de a-și anunța candidatura la șefia Organizației PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu avea deja un contracandidat. Este vorba de Ciprian Danciu, un oportunist ”vero” de care am mai scris și cu alte ocazii… dar, degeaba!

Deși nimeni nu vedea în liberalul veșnic nemulțumit, un adversar redutabil, totuși apariția intempestivă a acestuia a ridicat unora un niște semne de întrebare. Care era miza pentru acest Danciu, deși ipostazele fotografice de pe site-ul acestuia, în compania liderului de la vârful PNL-ului, Ludovic Orban, ar fi putut oferi câteva explicații.

Și când toată lumea aștepta cu înfrigurare confruntarea celor doi adversari, Danciu s-a retras din cursă fără nicio argumentație, doar cu câteva zile înainte de alegeri..

Explicațiile au apărut (pentru nevăzătorii în ale politicii) la puțin timp. Și astfel, Ciprian Danciu a alunecat pe marmelada ridicolului vorbindu-ne despre ”loialitate față de organizație”, despre ”principii” și mai ales despre ”unitate”…Tocmai el spunea asta, el care într-o anumită perioadă a anilor anteriori hulea această organizație și pe membrii ei, născocind tot felul de cabale pompieristice.

După o întâlnire plină de tandrețe liberală, probabil, dacă ne luăm după tonul mărturisirii sale, Ciprian Danciu a luat decizia de a se retrage pentru a nu macula cu jocuri de culise, născocite, pe ici pe colo, galbenul pai al simbolurilor liberale.

El spunea cu emfază că ar fi primit anumite asigurări din partea lui Dan Motreanu. Mai pe românește, ca să priceapă toată lumea, că în urma acestei decizii a lui nu vor apare vorbe de clacă în Organizație și că nunta poate începe pentru că de acum nimeni nu mai poate fura mireasa…

Există o sintagmă care spune: „Ferește-te de greci, chiar și atunci când îți fac daruri!” Ei, uite așa nu cred eu o iotă în argumentele lui Ciprian Danciu. Cu siguranță lucrurile s-au desfășurat cu totul altfel, căci declarația lui pare dintr-un cu totul alt film.

Mai ales că mulți din cei care-l cunosc știu un lucru: omul ăsta nu pleacă niciodată acasă cu mâna goală! Ramura de măslin întinsă europarlamentarului are în ea cu siguranță agățat un bilețel cu dorințele lui Ciprian Danciu pentru perioada următoare.

La rândul său, diplomat adevărat, Președintele Dan Motreanu ne-a oferit, în exclusivitate o variantă  cât de cât plauzibilă la îndoielile noastre, declarându-ne ( în exclusivitate), că Danciu nu ar fi cerut nimic…

Sunt voci care susțin că după ce toate organizațiile au dat vot pentru susținerea lui Motreanu, lui Danciu nu i-a mai ars de nicio candidatură. Alții spun că Danciu era convins că europarlamentarul nu va candida pe această funcție. Ba ar mai fi și varianta conform căreia personajul și-ar fi dat seama că va fi penibil când se va da citire rezultatului voturilor  pentru fiecare dintre candidați, anticipând că nu va obține nici cât încape într-un lift de 4 persoane.

Cert este un lucru: Ciprian Danciu nu s-a retras ros de îndoieli, nici răsturnat de pe soclul pe care se visa, de propriile principii. Nu! Nicidecum…! Nu ne rămâne acum decât să așteptăm să vedem ce va căpăta Danciu din partea Organizației, în schimbul acestui gest…

(N. Răbdătoru)