Activităţi de prevenire în cadrul campaniei naţionale „M.A.I. etic, M.A.I. integru” la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

0
215

Scopul campaniei este conștientizarea cetățenilor și a personalului M.A.I. cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării unor astfel de fapte.

Activitatea de prevenire din data de 19 iulie 2021 a fost desfășurată de echipe mixte, formate din ofițeri de prevenire din cadrul D.G.A. și poliţişti din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu care au desfăşurat activităţi de prevenire în cadrul campaniei naţionale „M.A.I. etic, M.A.I. integru”, fiind purtate discuţii cu persoanele aflate în tranzit.

În cadrul acestui demers de prevenire a faptelor de corupție au fost distribuite materiale de informare din campania “M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, constând în flyere cu mesajul “Nu tolera faptele de corupție! Ia atitudine!” și alte materiale preventive. Persoanelor participante la aceste activități le-au fost comunicate datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, respectiv: municipiul Giurgiu, Str. Călugăreni, nr. 26, camera 24, județul Giurgiu, telefon/fax: 0246/202.784; e-mail: giurgiu.dga@mai.gov.ro

De asemenea, se pot semnala fapte de corupție și prin intermediul serviciului Call-center anticorupție 0800.806.806, la care cetățenii pot sesiza infracțiunile de corupție de care au luat cunoștință.

(Jurnal)