ODAwJmhhc2g9NzU2Y2FlMjQ1ZTBmZmQ1NmIyMDRmNDYyMjI1OTM4NTE=.thumb

Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu Casa.

E interzis ca furnizorii de servicii medicale care primesc fonduri de la Casa de asigurări să ceară bani în plus de la cei care vin cu bilet de trimitere. Potrivit legislaţiei în vigoare, cei care le iau bani asiguraţilor pentru serviciile medicale decontate riscă să piardă contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Casa poate decide direct rezilierea, fără alte sancţiuni. La discuţiile pentru noul contract-cadru pentru serviciile medicale, furnizorii privaţi au cerut să li se permită să încaseze oficial şi transparent „contribuţia personală” pentru servicii medicale şi de cazare. Iar pacienţii să-şi asume asta prin semnătură, de la începutul tratamentului.

Patronii de la clinicile şi laboratoarele medicale private mai cer şi o majorare de 20 la sută pentru tarifele decontate de către Casa de Asigurări pentru o serie de analize şi internări pentru care nu şi-ar acoperi costurile. Iar medicii ar pleca în alte spitale…

(Jurnal)