Lazăr Ciobanu, directorul Direcției Poliție Locală Giurgiu: ”Niciun poliţist local nu va fi dat afară!”

0
896
exclusiv-seful-politiei-locale-din-giurgiu-batut-de-fiul-unui-fost-consilier-local-de-fata-cu-zeci-de-persoaneTot mai des  în ultima vreme a fost vehiculată informaţia conform căreia 23 de poliţişti locali ar urma să rămână fără un loc de muncă în toiul iernii, ca urmare a reorganizării Direcţiei Poliţiei Locale. 
Pe data de 3 martie, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, va fi luată în discuţie această reorganizare. Zvonurile lansate de „binevoitori” susţineau că, pentru a da afară oamenii, s-ar fi găsit o „portiţă”: posturi cu studii medii ar fi urmat să fie transformate în posturi cu studii superioare. 
Pentru lămuriri, ne-am adresat şefului Direcţiei Poliţie Locală Giurgiu (DPL), Lazăr Ciobanu, care a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:
„În acest moment, numărul total  al angajaţilor din Direcţie este de 93, dintre care angajaţi cu statutul de poliţist local (funcţionar public cu statut special), avem 52. În afara acestora, mai avem funcţioari publici cu funcţii generale, şi personalul contractual. Legea prevede clar un poliţist local la mia de locuitori. Anual, noi prezentăm o situaţie a personalului nostru. Cât priveşte zvonul lansat cu privire la transformarea unor posturi, ţin să precizez că sunt simple zvonuri! NU A FOST NICIODATĂ VORBA DE AŞA CEVA, şi nici legea nu permite acest lucru!”, a mai precizat Lazăr Ciobanu. 
De asemenea, directorul Poliţiei Locale a mai ţinut să precizeze faptul că cei care vor pierde statutul de poliţist local nu vor rămâne pe drumuri, ci vor fi încadraţi la SC PAZA PUBLICĂ SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Giurgiu. 
„Şi acum, ca personal contractual, şi după ce vor fi transferaţi la SC PAZA PUBLICĂ SA, vor face exact acelaşi lucru: vor asigura paza parcurilor. Singurele pierderi care se vor înregistra, în ceea ce îi priveşte pe aceştia, sunt la salariu. Veniturile, după transferul la PAZA PUBLICĂ, vor scădea cu aproximativ 900 de lei, ei nemaivând statut de poliţist local, şi, deci, nici beneficiile respective”, a mai spus directorul Direcţiei Poliţie Locală Giurgiu. 
Discuţiile, reamintim, au început în momentul în care DPL a fost nevoită să pună în aplicare, strict, legea care prevede un poliţist local la mia de locuitori. Pe de altă parte, cu circa doi ani în urmă, s-a bătut moneda pe faptul că toţi angajaţii Direcţiei ar trebui să beneficieze de statutul de „poliţist local”, în speţă de toate sporurile acordate de lege (un plus de 15% pentru intervenţii, alocaţie de hrană, sume de bani pentru echipament). De aceea, mult timp, s-a creat confuzie între poliţiştii locali propriu-zişi şi personalul contractual, care ar fi trebuit, de fapt, să aibă cu totul alt statut, după cum declara însuși primarul municipiului , Nicolae Barbu.
(O.C.)