Premierul Florin Cîțu a explicat decizia CNSU de a nu mai lua în considerare testarea ca excepție de la regulile din timpul stării de alertă atunci când crește rata de infectare peste 6 la mie.

Ni se spune de la specialişti că e mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala”, potrivit AGERPRES. 

 Întrebat la TVR 1 care sunt măsurile adoptate joi seară, în şedinţa CNSU, măsuri care vor fi validate, printr-o hotărâre de Guvern, Cîţu a răspuns:

(…) peste 6 la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces.

CSNU a decis joi seara că doar cei care sunt vaccinați sau au trecut prin boală să poată participa la diferite activități în spații închise sau deschise la o capacitate de 50%.

Potrivit unui ordin al ministrului Sănătății privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigen rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

În România sunt, în acest moment, 106 farmacii care testează gratuit pentru COVID-19, dintre care 12 în București, conform Mediafax.

Pentru giurgiuvenii interesați, prezentăm mai jos adresele Farmaciilor din Bucuresti unde se pot  face teste GRATUITE:

Farmacia Medifarm Topfarm 1, 2 și 3; HELP NET – Cora Lujerului;  HELP NET 143 – Cora Alexandriei; HELP NET 47 – str. Iuliu Maniu;  HELP NET 8 – Camil Ressu; PI PHARMA m&d SRL; Help Net 70 – Teiului Doamnei; SC FARMATOP SRL;  HELP NET  138 – sos. Pipera; Farmacia MEDIFARM TOPFARM 74 și TOP GREEN PHARMA.

 (Jurnal)