În urma ședinței  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 03.08.2020, au fost adoptate măsuri ce vizează, în primul rând, obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, pe toată durata stării de alertă.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, au fost abrogate două măsuri ce vizau programul de funcționare al teraselor dar și al păcănelelor.

„Măsurile enumerate mai jos își încetează aplicabilitatea începând cu data de 03.08.2020

– se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 – 6.00.

– se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 6.00”, se arată în comunicatul transmis de Instituția Prefectului Giurgiu. 

(Jurnal)