Angajamentul SUA faţă de Tratatul Nord-Atlantic este de neclintit. Trebuie să fie clar că un atac împotriva unui stat aliat NATO este un atac împotriva tuturor țărilor din cadrul Alianței. Angajamentul nostru este ferm. Vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO. Sunt prezentă în România, azi, pentru a reafirma acest angajament. Puterea alianței noastre este acum mai mare decât oricând și include angajamentul nostru de a apăra principiile noastre și integritatea teritorială”, a declarat Kamala Harris, la finalul unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis.

Vicepreședintele SUA a mulțumit românilor pentru ajutorul acordat refugiaților din Ucraina. ”Aș vrea să mă adresez direct românilor și să le mulțumesc din partea SUA. România a fost absolut extraodinară și a dat dovadă de generozitate și curaj. O lume întreagă a văzut cum ați primit refugiații in Ucraina”, a declarat Kamala Harris.

Președintele Klaus Iohannis a explicat că România are cele mai puternice garanții de securitate din istorie. ”NATO va acționa fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusiv a României.

Am mulțumit pentru aceste garanții de securitate de nezdruncinat, așa cum societatea românească nu a mai beneficiat până acum în istoria noastră și datorită cărora fiecare cetățean al României poate să fie liniștit, fără grijă pentru siguranța sa și a familiei sale.”

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că a discutat cu Kamala Harris despre operaționalizarea cât mai rapidă a Grupului de Luptă al NATO pe teritoriul României.

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a efectuat o vizită oficială în România. Vicepreședintele SUA și președintele Klaus Iohannis au avut, la Palatul Cotroceni, convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale. La convorbiri au participat premierul Nicolae Ciucă și alți oficiali români”.

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal)