AcasăActualitateDan MOTREANU: „România va beneficia de 31,5 miliarde de euro pentru modernizarea...

Dan MOTREANU: „România va beneficia de 31,5 miliarde de euro pentru modernizarea țării, prin Politica de Coeziune”

România și Comisia Europeană au semnat, la Alba Iulia, Acordul de Parteneriat pentru perioada 2021-2027 în urma căruia țara noastră va beneficia de 31,5 miliarde de euro pentru modernizarea țării, prin Politica de Coeziune.

La ceremonia de semnare au participat Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

România are, astfel, încă o oportunitate majoră de finanțare pentru proiecte de infrastructură de transport și din domenii esențiale, precum sănătate, dezvoltare durabilă, dezvoltare inteligentă și digitalizare, precum și pentru programe de educație, locuri de muncă, incluziune și demnitate socială.

În total, țara noastră va avea acces la fonduri europene în valoare de aproape 80 de miliarde de euro – 29,2 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, 31,5 miliarde de euro prin Politica de Coeziune și aproximativ 19 miliarde de euro prin Politica Agricolă Comună.

Cele 31,5 miliarde de euro de euro din Politica de Coeziune vor fi destinate următoarelor proiecte:

– creșterea competitivității economice și a nivelului de digitalizare în rândul populației, al IMM-urilor și al administrației publice.

– investiții în tranziția ecologică, în special în sectoare precum energia verde, reducerea emisiilor de carbon, infrastructura de mediu, conservarea biodiversității, crearea de spații verzi, gestionarea riscurilor, măsuri de mobilitate urbană durabilă și atenuarea impactului social și economic al tranziției verzi în regiunile cele mai afectate de eliminarea treptată a cărbunelui și a lignitului.

– modernizarea sistemului de sănătate, în special pentru asigurarea accesului cetățenilor la servicii de sănătate și pentru îmbunătățirea calității, a eficacității și a rezilienței sectorului medical.

– investiții în transportul durabil, cu accent pe dezvoltarea unor mijloace de transport multimodale și mai durabile, precum trenurile.

– ocuparea forței de muncă, competențe și combaterea sărăciei, mai exact:

« îmbunătățirea accesului la piața muncii, cu un accent special pe scăderea ratei șomajului în rândul tinerilor, pe o educație de calitate și favorabilă incluziunii, pe dezvoltarea de noi competențe și pe formare.

« îmbunătățirea accesului la educația și îngrijirea copiilor preșcolari, reducând rata de părăsire timpurie a școlii, a formării profesionale (EFP) și a învățământului terțiar pentru piața muncii.

– combaterea sărăciei în rândul copiilor și a deprivării materiale.

– pescuit și acvacultură durabile, conservarea resurselor biologice acvatice din Marea Neagră și aplicarea activităților de control al pescuitului.”

(Dan MOTREANU- europarlamentar și vicepreședinte PNL)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
34.7 ° C
34.7 °
34.7 °
31 %
2.8kmh
3 %
mie
35 °
joi
38 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!