Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Dan MOTREANU: „Proiectul românesc „Dăm Click pe România” premiat la festivalul „Noul Bauhaus european (NBE)”, organizat la Bruxelles”

Dan MOTREANU: „Proiectul românesc „Dăm Click pe România” premiat la festivalul „Noul Bauhaus european (NBE)”, organizat la Bruxelles”

0
Dan MOTREANU: „Proiectul românesc „Dăm Click pe România” premiat la festivalul „Noul Bauhaus european (NBE)”, organizat la Bruxelles”

Proiectul românesc „Dăm Click pe România”, elaborat de o echipă din București, a luat premiul al doilea la categoria „Conturarea unui ecosistem industrial circular și sprijinirea gândirii care ține seama de ciclul de viață” din cadrul Festivalului „Noul Bauhaus european (NBE)”, organizat la Bruxelles, în perioada 9-12 iunie.

„Dăm Click pe România” („Let’s Click on Romania”) donează calculatoare recondiționate școlilor, ONG-urilor și instituțiilor publice pentru a contribui la reducerea decalajului educațional care dezavantajează copiii proveniți din medii defavorizate.

Proiectul este gândit pentru a evita risipa prin colectarea calculatoarelor uzate și pentru a oferi totodată locuri de muncă persoanelor aflate în situații vulnerabile. Aceștia din urmă repară echipamentele, iar calculatoarele au apoi o a doua viață, fiind folosite la orele de TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) sau în alte activități menite să ajute elevii să dobândească competențe digitale de bază.

Susținut de politica de coeziune, NBE este un proiect economic, cultural și de mediu, menit să îmbine designul, sustenabilitatea, accesibilitatea, caracterul abordabil și investițiile pentru a contribui la realizarea Pactului Verde European.

Prima ediție a Festivalului NBE, creat împreună cu comunitatea NBE, a avut ca teme principale frumusețea, durabilitatea și incluziunea. Evenimentul a găzduit dezbateri, vorbitori consacrați, spectacole artistice, expoziții și oportunități de networking. De asemenea, a urmărit să creeze legături între diferite activități și persoane, făcând legătura între lumea cercetării, științei și tehnologiei, cea a educației și a implicării civile, precum și cea a artei, culturii și arhitecturii.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °