Compania Black Sea Oil & Gas a început producția de gaze din Marea Neagră, în Proiectul de Dezvoltare a Gazelor Midia, iar prima cantitate de gaz a fost livrată miercuri după-amiază către Sistemul Național de Transport (NTS).

Anul acesta se estimează o producţie de 0,5 miliarde de metri cubi de gaze. Producția anuală de gaze naturale din acest perimetru va asigura 10% din necesarul de consum național.

Începerea producției de gaze din Marea Neagră este un prim pas pentru a asigura necesarul de gaze naturale din consumul intern. Obiectivul României este obținerea independenței energetice. „Guvernul României va fi mereu un partener al tuturor investitorilor care aduc plus valoare țării noastre și contribuie la bunăstarea cetățenilor noștri. Legea offshore permite continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, cu perspective de a transforma România în exportator de gaze în următorii ani”, a declarat premierul Nicolae Ionel Ciucă, după anunțul privind începerea exploatării.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)