Acasă Actualitate Dan Motreanu: „Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care alocă 1,77 miliarde de lei pentru a compensa creșterea prețurilor la materiale de construcții”

Dan Motreanu: „Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care alocă 1,77 miliarde de lei pentru a compensa creșterea prețurilor la materiale de construcții”

0
Dan Motreanu: „Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care alocă 1,77 miliarde de lei pentru a compensa creșterea prețurilor la materiale de construcții”

Autorităţile publice vor fi sprijinite în acest fel să ducă la bun sfârşit proiectele pe care şi le-au asumat. Dacă guvernul nu ar fi intervenit cu această ordonanță de urgență, exista riscul unor blocaje în domeniul construcţiilor.

Acest pachet de 1,77 de miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde de lei. Diferența o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că, în scurt timp, așa cum am discutat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, avem deja identificate liniile de finanțare și vom continua să sprijinim domeniul construcțiilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Măsura aprobată face parte din programul „Sprijin pentru România”, program care conține măsuri în valoare de 17,3 miliarde de lei. Aproximativ 52% din această sumă este asigurată din fonduri europene iar 48% provine din fonduri de la bugetul de stat.

Pachetul de măsuri se adresează atât cetățenilor, cât și companiilor. Nimeni nu va fi lăsat în urmă. La numai 72 de ore de la prezentarea programului, trei dintre măsurile anunțate au fost deja aprobate.

Anterior, Camera Deputaților a aprobat două măsuri din acest pachet. Astfel, salariul de bază în agricultură va fi de minimum 3.000 lei brut. Măsura este dublată de facilități fiscale, astfel încât taxele pe salariile din acest domeniu să fie de doar 21,25%.

De asemenea, Camera Deputaților a votat dublarea normei de hrană din spitale, măsură de care vor beneficia peste trei milioane de persoane.”

(Dan Motreanu- europarlamentar si președinte PNL Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °