Dan MOTREANU: „Fonduri din PNRR pentru investiții în încălzirea centralizată”

0
172

„Proiectele pentru sprijinirea investiţiilor în cogenerarea de înaltă eficienţă în sectorul încălzirii centralizate pot fi depuse până la data de 1 octombrie, a anunțat Ministerul Energiei.

Apelul vizează dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică în sectorul încălzirii centralizate.

Realizarea acestor capacități va duce la decarbonizare în acest sector.

Bugetul total estimat este de 388.050.000 de euro, din care 298.500.000 de euro fonduri europene asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și 89.550.000 de euro fonduri naționale.

Obiectivul este asigurarea furnizării de energie termică consumatorilor, în contextul eliminării treptate a cărbunelui din procesul de producţie a energiei electrice. În acest fel, se va obține scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Solicitanții eligibili sunt:

« întreprinderile mici, mijlocii și mari care au ca obiect de activitate producerea energiei electrice și termice în cogenerare în sectorul încălzirii centralizate;

« unităţile administrativ teritoriale /subdiviziunile administrativ-teritoriale care produc energie termică în scopul furnizării în reţeaua de transport şi distribuţie pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică.”

(Dan MOTREANU- europarlamentar și vicepreședinte PNL)