Vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, anunță că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a emis toate cele 2,5 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde.

«Ajutorul se acordă în patru tranșe, de câte 250 de lei, eșalonate până în luna decembrie 2022. Programul este finanțat atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene nerambursabile și face parte din pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”.

”Sunt bucuros că am depășit toate dificultățile, pentru a operaționaliza această măsură prin care acordăm 1.000 de lei în patru tranșe pentru alimente și mese calde. Cel mai important aspect este următorul: Toți beneficiarii eligibili vor primi cardurile, personal mă asigur că se efectuează toate verificările în acest sens”, a declarat Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Până la 31 iulie, Poșta Română urmează să distribuie toate cardurile.

Sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă.

De acest sprijin vor beneficia:

« pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 de lei;

« persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 de lei;

« familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei;

« familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei;

« familiile care au dreptul la ajutorul social;

« persoanele fără adăpost.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.»

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)