Dan MOTREANU: „Alte contracte de finanțare semnate pentru dezvoltarea județului Giurgiu”

0
448

A fost semnat contractul de finanțare prin care comuna Colibași din județul Giurgiu va primi 12,7 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor locale în satele Colibași și Câmpurelu. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

De asemenea, a fost semnat contractul privind transpunerea in format GIS a Planului Urbanistic General al comunei Colibași, în valoare de 321.469 de lei. Este vorba de un contract finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Guvernul condus de un premier liberal folosește pentru dezvoltarea județului Giurgiu atât fonduri naționale, cât și fonduri europene.

Județului Giurgiu i-a fost alocată, în total, suma de 1.178.814.542 de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Programul „Anghel Saligny” vizează finanțarea infrastructurii pentru servicii esențiale – apă, drumuri, gaze – pe care statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români. Suma totală alocată Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” ajunge la 65,5 miliarde de lei.

În ceea ce privește fondurile europene, pentru județul Giurgiu au fost aprobate finanțări de peste 200 de milioane de lei prin PNRR, componentele Fondul Local și Valul Renovării.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)