Minivacanţă cu peste 50 de misiuni pentru pompierii giurgiuveni

0
433

Pompierii au fost la datorie în minivacanța de Ziua Națională a României, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 50 de situații, precum și stingerea a cinci incendii, în următoarele locuințe:

  • 30 noiembrie 2022, în localitatea Brăniștari. A ars gudronul depus în interiorul coșului de fum. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă;

  • 30 noiembrie 2022, în localitatea Gorneni. A ars gudronul depus în interiorul coșului de fum. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

  • 03 decembrie 2022, în localitatea Daia. Au ars trei mp de lemn din jurul coșului de fum și au fost afectați aproximativ cinci mp de rigips. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Cel mai probabil incendiile s-au produs din cauza coșurilor de fum necurățate corespunzător.

  • 3 decembrie 2022, în localitatea Plopșoru. Au ars mobilierul și bunurile din trei camere, tavanele și acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă pe materialele combustibile din apropiere.

  • 4 decembrie 2022, în localitatea Slobozia. Incendiul s-a manifestat în podul casei și în două dintre camere, arderea fiind mocnită, cu degajări de fum. Au ars tavanele încăperilor respective, pe o suprafață de aproximativ 10 mp și circa șase mp de astereală. De asemenea, s-au deteriorat pereții camerelor și o ușă dim termopan. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

(Jurnal)