Seara de 3 noiembrie propune iubitorilor de teatru giurgiuveni o comedie după St.L.Kostov, în regia lui Orlin Dyakov şi în interpretarea actorilor Teatrului Dramatic Sava Ognajanov din Ruse, Bulgaria: REGATUL FEMEILOR.

Ce s-ar întâmpla dacă bărbaţii ar începe să nască?Dar ce s-ar întâmpla dacă femeile ar deveni soldaţi?

Astfel de „visuri”ne-au trecut prin gând de multe ori, există chiar și glume în acest sens dar iată că în comedia sa „Regatul femeilor” (1931) marele scriitor bulgar St. L. Kostov ne atrage exact într-o astfel de poveste: bărbații îndeplinesc treburile femeilor în viața cotidiană, iar femeile, pe cele bărbătești. Pur și simplu își schimbă rolurile în viață. Și în felul acesta se formează un caleidoscop vesel de încurcături, situații absurde, iar râsul din cauza schimbării hainelor ține de la începutul până la sfârșitul piesei. La un moment dat, însă, se dovedește că natura a exagerat cu acest joc și că din nou trebuie să se instaureze o conviețuire normală între bărbat și femeie.

Iată cum această comedie care ne face să râdem mult, chiar foarte mult, ne duce cu gândul la consecințele acțiunilor din viața de fiecare zi ale oamenilor falși și ale celor adevărați, la normalitatea în care fiecare își trăiește viața și profesia.

În comedia lui St. L. Kostov nu este doar râsul, ci și rezultatul lui, fiindcă puterea acestuia ne amintește că în natură nimic nu este întâmplător.

„Teatrul modern cere o mai mare sensibilitate și apropiere de spectator. Cu umanitatea sa, teatrul diferă de tot ceea ce ne înconjoară. Iar contactul direct, intim, contactul uman este forța noastră și trebuie să o folosim!” – Orlin Dyakov, manager și regizor.

 

REGATUL FEMEILOR

Regia și ilustrația muzicală: Orlin Dyakov

Scenografia și costumele: Violeta Radkova și Veselin Nikolov

Coregrafia: Bogdan Donev

Distribuția: Liubomir Kânev, Ivailo Spasimirov, Iasena Gospodinova, Iovko Kânev, Krum Berkov, Dina Șoșeva, Tatiana Țvetkova, Kosio Stanev.

Sala Mare a Teatrului „Tudor Vianu”, ora 19,00.