D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu are în dotare o nouă instalație mobilă de cântărire

0
356

Astăzi, 25 ianuarie, pe DJ 504, în raza comunei Stănești, un echipaj al serviciului Control Trafic Giurgiu a verificat modul de încadrare in greutate a autovehiculelor de transport rutier de marfă.

„Cu această ocazie, au fost oprite pentru control 6 autovehicule articulate cu 5 axe, care transportau cereale de la silozurile din zonă. Cinci dintre acestea dețineau la bord tichete de cântar, din care rezultă încadrarea în limita de greutate de 40 tone.

Un autovehicul nu avea tichet de cântar, având însă trecut în avizul de însoțire marfă mențiunea de cântărire la destinație. Echipa de control, având suspiciuni asupra greutății totale, a procedat la verificarea prin cântărire a autovehiculului.

Echipa de control, cu această ocazie a efectuat prima cântărire în acest an, rezultând o masă totală de 38,6 tone, față de limita legală de 40 tone.

Menționăm spre știința operatorilor de transport rutier că această instalație mobilă de cântărire din dotarea D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu este de ultimă generație, funcționând în parametrii tehnici, conform certificatului de omologare europeană, în intervalul de temperatura de: – 10°C – +40°C, putând fi montată direct pe platforma drumului, compensând înclinarea din construcție a părții carosabile pentru scurgerea apelor, de 2.5° – 3°” – comunică D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu.

(Jurnal)