Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Bunuri în valoare de aproximativ 270.000 lei, descoperite de polițiștii giurgiuveni de frontieră

Bunuri în valoare de aproximativ 270.000 lei, descoperite de polițiștii giurgiuveni de frontieră

0
Bunuri în valoare de aproximativ 270.000 lei, descoperite de polițiștii giurgiuveni de frontieră

Peste 1.100 de parfumuri, articole vestimentare și încălțăminte tip sport, care prezentau suspiciuni de contrafacere au fost descoperite de către polițiștii de frontieră giurgiuveni, în calele a două autocare. Produsele, achiziționate din Turcia, aparțineau unor cetățeni turci, pasageri ai autocarelor.

În perioada 24-25.01.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi din plastic de culoare neagră, care conţineau 217articole vestimentare, 60 de perechi de încălțăminte tip sport și 842 de parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor cetățeni turci, în vârstă de 25, respectiv 32 de ani, pasageri ai autocarelor. Persoanele în cauză au declarat autorităților faptul că toate aceste bunuri au fost achiziționate din Istanbul pentru a fi comercializate pe teritoriul țării noastre.

Bunurile, în valoare de aproximativ 270.250 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cei doi pasageri ai mijloacelor de transport, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet” – informează I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °