Mai  mulți conducători auto giurgiuveni ne-au sesizat faptul că sunt polițiști ai serviciului rutier Giurgiu care nu contenesc în a le crea probleme atunci când staționează pe marginea bulevardului principal al Municipiului ( calea București). Chiar mașinii redacției noastre i s-a întâmplat  un lucru similar , cu câteva zile în urmă.

Neținând cont de starea trotuarelor , după  căderea zăpezii, nici de marcajul rutier, de-a dreptul idiot , făcut în Municipiu ( care te obligă să rulezi până la ieșirea din oraș pentru a putea să treci pe partea cealaltă a șoselei, atunci când mergi să îți cumperi o pâine), polițiștii continuă să  îi șicaneze pe conducătorii auto aflați în trafic, de parcă nu ar fi în slujba acestora, ci angajați să lupte împotriva lor ! Sau, cum spunea cineva: ”de parcă salariile lor nu sunt plătite de noi, cetățenii, ci le sunt picate din cer…!”  

Mai nou, unii agenți rutieri au găsit pentru toate nemulțumirile și reproșurile  conducătorilor auto , un țap ispășitor. De fiecare dată când observă pe cineva  staționat pe marginea șoselei, polițistul îi  reproșează  că trebuia să staționeze în spatele blocurilor (prevăzute cu spații comerciale la parter.) Și de fiecare dată când conducătorul auto replică faptul că acolo nu este loc, căci se găsesc  parcările cetățenilor , închiriate de la Primărie, polițistul răspunde ironic: ”Păi, cereți-i Primarului să vă facă parcări, dacă nu vă convine!”

În consecință, pentru lipsa posibilității  conducătorilor auto de a staționa în spatele spațiilor comerciale din Municipiul Giurgiu, Primarul este de vină! De parcă omul ăsta  ar avea  spații disponibile de parcare la el în curte.

 Așa cum am mai scris până acum, nu am cunoștință ca Serviciul rutier din Giurgiu ( unul dintre cele mai despotice  din România),  să fi   lansat  vreodată,  până astăzi , împreună cu municipalitatea , un plan de resistematizare a traficului prin Municipiu, care să fie mai întâi dezbătut și abia apoi aprobat de cetățeni ,  adică de adevărații beneficiari ai acestui serviciu public, indispensabil , tuturor. De ce? Pentru că este mai ușor (nu-i așa?!) să dai amenzi ( căci astfel  înțeleg unii să aducă bani la bugetul de stat),  făcând viața și mai amară, concetățenilor.

Dar uite că până la urmă, așa cum vă precizam,  s-a găsit vinovatul: Acarul Păun! Primarul e de vină! Așa că, domnule primar Anghelescu,   apucați-vă  să amenajați parcări, fără număr, altfel n-o să le treacă supărarea , UNORA dintre agenții de la circulație ( căci majoritatea salariaților de aici sunt OK!).

 Dar până veți reuși dvs.  minunea asta poate îi învățați pe răutăcioșii ăștia de n-au loc de dumneavoastră , să zboare…din posturi!

(A. Mendatu)