După trecerea în remiza Partidului Social Democrat Giurgiu,  a locomotivei , Niculae Bădălău,  aceasta pare a-și căuta cu disperare liderul.  Nici senatorul Marian Mina și nici Deputatul Cristina Elena Dinu   nu par , deocamdată, dornici să își asume această responsabilitate.

Mulți se așteaptă ca, după botezul său cu apa social democrației, Constantin Basangiac să dea din coate pentru a se cocoța pe acest loc, ținând cont de frecventele declarații privind ambițiile sale în ceea ce privește funcțiile pe care ar dori să le ocupe. Vezi declarația că s-a săturat  ”de partidele mici!”

Pentru cine nu-i cunoaște saga politicianistă, amintim că după ce a candidat la localele din 2020 pe listele ALDE pentru președinția CJ Giurgiu, Constantin Basangiac a ajuns la… PSD!?

Asta, deși, prin natura  profesiei pe care o desfășoară, cea  de avocat , Constantin Basangiac ar fi trebuit să fie un susținător fervent al dreptei politice. Dar,  plictisit să treacă de la un partid la altul, a ales tocmai partidul pe care l-a demonizat ani de-a rândul! Dar nu se pune, căci  este un atribut al  politicianilor, ca una să declare și alta să facă?

La schimbarea macazului, Basangiac  preciza că două sunt motivele pentru care a ales acest drum: unul de ordin personal, iar celălalt  pentru că s-a săturat, așa cum arătam,  să activeze în partide mici.

Referindu-ne la primul său motiv, Basangiac pare că l-a atins…În primul rând acum este vicepreședintele celui mai mare partid la nivelul județului Giurgiu, Partidul Social Democrat , ce îi va aduce mai multă vizibilitate pe eșicherul politic. Asta deși actualul vicepreședinte nu prea se  înghesuie în a veni cu  declarații politice și nici cu lansarea de proiecte slavatoare sau măcar prin prezența sa fizică  la conferințele de presă ale acestei formațiuni. Altfel spus, Basangiac pare că nu există, deși dorea, așa cum preciza,  să fie ”vizibil”…

Într-un fel el a reușit acest lucru prin faptul că și-a  plantat o apropiată a sa într-un post  al unei  instituții de stat, importantă la nivel local, conform sintagmei : ” Pentru că pot!”

Ce dorim să dovedim de fapt prin acest exemplu? Faptul că mulți dintre cei ce eșuează în profesie folosesc,  ca oportunitate, politica.  Iar Constantin Basangiac este un exemplu clasic de oportunism politic.

După ce a trecut prin partide cu ideologii total diferite unele de altele, individul a optat pentru o formațiune politică ce i-ar putea asigura împlinirea ambițiilor sale  personale și nicidecum o libertate în privința elaborării și punerii în practică a unor proiecte menite a veni în sprijinul comunității , a unor mecanisme macroeconomice…Aiurea!

Politica pentru Constantin Basangiac, a fost o vacă de muls  ce i-a adus acestuia, de-a lungul ultimilor ani, funcții  ce ridică o mulțime de semne de întrebare:consilier al Uniunii Naționale a Barourilor (Băi ești prost?); administrator al Societății Electrocentrale Grup S.A – București ( Bă ești nebun?).  Cum de o fi reușit Constantin Basangiac să fie concomitent,  avocat, specialist  în  electrocentrale și lider în politică, nici Dumnezeu credem că nu știe?!

Îmi plac animalele, mai ales reptilele și iubesc aproape toate viețuitoarele, iar pe cele pe care nu le iubesc, le respect…declara la un moment dat Constantin Basangiac, demonstrându-ne faptul că filozofia sa de viață se bazează pe Legea autoconservării, iar politica  este doar  o junglă în care trebuie să-ți ucizi adversarul ca să poți supraviețui, respectându-le doar pe acelea  pe care deocamdată nu le poți înghiți…

Constantin Basangiac se crede cu certitudine  un animal politic cu un apetit al puterii extrem de dezvoltat, lucru care ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei din proximitate. Ce nu știe însă Basangiac este faptul că  mulți dintre cei ce au crezut că nimeni nu îi poate înfrunta, au sfârșit în cele din urmă…împăiați!!

(Little Snake)