Câinii abandonați de către persoane necunoscute, în diferite localități ale județului, a rămas în continuare o problemă ce pare fără rezolvare. Iată  postarea unui giurgiuvean, ce denunță  îngrijorat, pericolul pe care îl prezintă patrupedele, mai ales pentru cei ce se încumetă să treacă pe bicicletă în locurile ocupate de haitele acestora.

 De ceva vreme, ”biciclim” zeci de mii de km prin județul nostru și prin cele învecinate. Constat cu mâhnire că haite de câini  pripășiți pe lângă șosele, devin din ce în ce mai agresivi.

  Dau exemple: Frasinu, Băneasa, Mironești, Stoenești, Naipu (la balta Albele, în vale, au niște Malinoix liberi, ultima oară am urcat panta spre Naipu cu 40km/oră!), Oncești, Valea Bujorului, Răsuceni…

 Oamenii din zonă afirmă cu mâna pe cord că sunt aruncați din mașini, de la adăposturi…Mărculescu Clara-Victoria, ce facem, consideri că populația de la SE-ul Dunării mai poate fi educată privind câinii din bătătură?

 Știi cum e atunci când niște dulăi aleargă, concertat, pe lângă tine cu 25/h și îți arată colții, hămăind ca disperații?

 De unde atâta agresivitate?

În Bulgaria sunt mult mai echilibrați, pardon!… civilizați! (autor – Ștefan Rădulescu)

Pare anecdotică în acest context constatarea   că în ciuda   eforturilor autorităților, din mai multe  localități   de a crea  piste dedicate  bicicliștilor, încet, încet  acest mijloc arhaic de locomoție , probabil va dispărea din cauza câinilor comunitari.

În concluzie, am putea spune că maidanezii au devenit, ad-hoc, ” hingheri de…bicicliști!”

City ZEN