manhattan-apartment-mansion-new-yorkCum arată una din cele mai luxoase proprietăţi ale lui Donald Trump

Care este povestea din spatele celui mai controversat candidat la preşedinţie din istoria AMERICII. De unde a pornit Donald Trump şi cum a ajuns astăzi, acest miliardar excentric, cel mai puternic om  de pe planetă.

 

Mogulul imobiliar Donald J. Trump, care şi-a făcut averea de 4,5 miliarde de dolari investind împotriva sorţii de multe ori, este mai mult decât un simplu moştenitor care duce tradiţia familiei mai departe. Miliardarul a avut încă de tânăr viziuni inedite, care l-au urmat mai apoi în viaţa de magnat pe care o duce în prezent.din Născut în New York-ul de după cel de-al Doilea Război Mondial, Trump a urmat paşii tatălui său către profitabila lume a afacerilor imobiliare. Deşi la 13 ani urma Academia Militară din New York şi avea merite deosebite atât la învăţătură cât şi la sport, republicanul deţine şi o diplomă în domeniul economiei obţinută la Universitatea din Pennsylvania.

Există numeroase speculaţii în legătură cu afirmaţia lui Donald Trump despre împrumutul de 1 milion de dolari pe care l-ar fi luat de la tatăl său când a ajuns preşedintele Trump Organization în 1971. Se presupune că, de fapt, suma ar fi fost de ordinul zecilor de milioane de dolari, dar Trump neagă acest lucru.

În 1979, excentricul Trump a construit ceea ce este cunoscut şi astăzi drept Trump Tower, un complex luxos de apartamente de 58 de nivele cu un atriu de marmură roz de şase etaje şi o cascadă de 24 de metri înălţime, care valorează 200 de milioane de dolari.

Trump Tower a fost deschis în 1982, foarte aproape de cunoscuta bijuterie Tiffany & Co. de pe Fifth Avenue, faimoasa stradă împânzită de case de modă dintre cele mai mari din lume, precum Gucci, Valentino sau Polo Ralph Lauren, o poziţionare ce i-a adus un mare succes.

Cea mai deşteaptă mişcare a republicanului a fost totuşi deschiderea hotelului Grand Hyatt din Manhattan, care a fost un succes total, având în vedere că a fost o investiţie spontană şi fără profit pe moment, dar cu o poziţionare excelentă lână Grand Central Station. Trump a reuşit,cu o mână de lavabil şi o faţadă extravagantă, împotriva sorţilor, să transforme un hotel comun într-unul de succes economic major în doar şase ani.

Dar în 1990, piaţa imobiliară a suferit un declin fantastic, reducând valoarea dar şi profitul imperiulu Trump. Chiar dacă avea o avere de 1,5 miliarde de dolari la vremea respectivă, Forbes a scris că Trump avea datorii de 500 de milioane de dolari. Organizaţia a trebuit să facă multe împrumuturi pentru a nu se prăbuşi, însă Trump şi-a revenit dintr-un deficit de 900 de milioane de dolari.

Donald Trump continuă să îşi extindă imperiul, afacerile lui fiind estimate mai valoroase pe zi ce trece. Tată a 5 copii, Trump câştigă acum preşedinţia Statelor Unite ale Americii împotriva democratei Hillary Clinton. Deşi a avut o campanie de 32 de ori mai ieftină decât a lui Clinton, cei mai mulţi americani de rând l-au susţinut pe controversatul Trump.

Ei sunt familia Trump!

  1. Melania Trump- soția miliardarului. Fost model, născută în Slovenia, s-a măritat cu Donald în ianuarie 2005. Ea a fost alături de soțul ei după apariția înregistrării în care magnatul miliardar vorbea despre faptul că îi place să pipăie femeile. În iulie 2016, Melania a devenit ținta criticilor după ce a susținut un discurs la Convenția Națională Republicană pentru care a fost acuzată că ar fi plagiat un ” spici ”susținut de Michelle Obama în 2008. Într-un interviu pentru CNN din luna octombrie a fost întrebată ce ar schimba la soțul ei. „Postările lui pe Twitter”, a răspuns ea. Melania este o prezenţă mai discretă decât soţul său, ocupându-se de fiul lor şi de acţiuni filantropice. Cu toate acestea, este alături de republican ori de câte ori e nevoie. Melania Trump, Knauss pe numele său de fată, s-a născut în Slovenia în 1970. Şi-a început cariera în modeling la 16 ani, când a fost remarcată de un fotograf din Ljubljana. Ea a apărut pe coperta unor reviste importante precum Vogue şi Sports Illustrated, iar în 1998 l-a întâlnit pe Donald Trump. Cinci ani mai târziu, magnatul a cerut-o în căsătorie, iar la nunta lor fastuoasă au participat inclusiv soţii Clinton. Atitudinea ei nu trebuie să inducă, însă, în eroare: Melania poate fi nemiloasă atunci când situaţia o cere.

Potrivit mai multor documente publicate de Associated Press, Melania ar fi lucrat ilegal în Statele Unite între 10 septembrie şi 15 octombrie 1996. În acea perioadă a avut zece contracte de modeling, pentru care a câştigat peste 20 de mii de dolari. Totul, în contextul în care unele dintre cele mai importante teme din campania lui Donald Trump au fost oprirea imigraţiei ilegale şi a muncii la negru…

  1. Barron Trump. Este singurul copil al lui Donald cu Melania. Deși a avut scurte apariții în timpul campaniei, băiatul în vârstă de 10 ani a fost ținut în bună parte la distanță de lumina reflectoarelor. El joacă golf cu tatăl lui și se spune că vorbește fluent slovenă, limba nativă a mamei lui, potrivitAgerpres.
  2. Tiffany Trump. Este fiica magnatului cu a doua soție, Marla Maples, fostă actriță și vedetă de televiziune. Tiffany folosește intensiv Twitter și Instagram, unde postările sale ilustrează un stil de viață luxos. Ea a apărut destul de puțin în timpul campaniei electorale, dar și-a câștigat aprecierea tatălui ei pentru discursul „fantastic” de la Convenția Republicană, în care a spus că tatăl ei este „o persoană născută să-i încurajeze pe alții”.
  3. Ivanka Trump. Este poate cel mai cunoscut dintre copiii lui Donald și singura fiică din căsătoria lui cu Ivana, prima sa soție. Model în primii ani de carieră, ea este acum vicepreședintă a Organizației Trump și a fost jurat al show-ului de televiziune al tatălui său, The Apprentice. S-a convertit la iudaism după ce s-a căsătorit cu Jared Kushner, în 2009. Într-un discurs susținut la Convenția Națională Republicană, ea a vorbit în sprijinul drepturilor femeilor: „Fiind eu însămi mamă a trei copii mici știu că este greu să muncești având familie. Și mai știu că sunt mult mai norocoasă decât majoritatea. Familiile americane au nevoie de ajutor. Politicile care le permit femeilor cu copii să prospere nu ar trebui să fie ceva inedit, ci regula”.
  4. Jared Kushner. Este soțul Ivankăi ( fiica cea mare a lui Donald). Kushner este fiul unui dezvoltator imobiliar proeminent din New York și a fost proprietarul săptămânalului „Observer” din New York timp de zece ani. Kushner, care este evreu, i-ar fi supărat pe membrii familiei lui atunci când l-a apărat pe Donald Trump pentru faptul că s-a folosit de steaua lui David într-un tweet în care o ataca pe Hillary Clinton. ‘Socrul meu nu este un antisemit. Diferența dintre mine, jurnaliști și mulțimea de pe Twitter care găsesc atât de convenabil să-l catalogheze astfel pe socrul meu este simplă. Eu îl cunosc și ei nu”, a scris el în propriul său ziar.
  5. Donald Trump Jr. Este fiul cel mare al noului președinte al SUA din prima căsătorie, cu Ivana. Acum președinte executiv al Organizației Trump, el s-a căsătorit cu Vanessa Haydon după ce aceasta i-a fost prezentată de tatăl său la un show de modă. Ascensiunea lui nu a fost lipsită de controverse. El și fratele lui, Eric, au fost criticați după apariția unor fotografii în care apăreau alături de animale ucise la vânătoare, printre care un leopard și un crocodil. Donald Jr. a apărut într-o fotografie și cu coada retezată a unui elefant.
  6. Vanessa Trump, născută Haydon. S-a căsătorit cu Donald Trump Jr. în noiembrie 2005. Cei doi au împreună cinci copii, cel mai mare fiind Kai, în vârstă de opt ani. Vanessa a lucrat ca model încă din copilărie și a avut o relație cu Leonardo DiCaprio. Ea face parte din comitetul executiv al fundației caritabile a cumnatului ei, Eric. Ea ține o armă la domiciliu și, potrivit unui interviu acordat SilencerCo, o companie care fabrică amortizoare, are autorizație să poarte o armă la ea și se antrenează regulat.
  7. Eric Trump. Este cel de-al treilea copil din căsnicia lui Donald cu Ivana. El este vicepreședinte executiv al Organizației Trump, președinte al podgoriei familiei din Virginia și supraveghează cluburile de golf ale tatălui său. În 2006, el a înființat Fundația Donald Trump, care s-a angajat să finanțeze cu 28 de milioane de dolari un spital de cercetare care ajută copii ce se luptă cu boli care le amenință viața. Ca și fratele lui, Donald Jr., el a fost criticat pentru călătoria din 2010 din Zimbabwe, unde cei doi au mers la vânătoare. Este posibil ca Eric să fi încălcat legea în ziua alegerilor din SUA după ce a postat o fotografie cu buletinul său de vot și cu mesajul că a fost ”o onoare incredibilă să votez pentru tatăl meu”.
  8. Lara Yunaska. Fostă producătoare de televiziune și o iubitoare de echitație, ea s-a căsătorit cu Eric în 2014. Și-a rupt încheieturile în timpul unei partide de călărie înainte de nunta cu Eric, la care ceremonia a fost oficiată de Jared Kushner. Cei doi nu au copii, dar au un câine, scrie BBC. Deși este o susținătoare a bunăstării animalelor, nu se știe care este părerea ei despre faptul că principalul hobby al soțului ei este vânătoarea. Este implicată și în activitatea Fundației Trump, despre care se spune că este una dintre cele mai mari organizații caritabile din SUA. „Femeile sunt profund jignite că o candidată ca Hillary Clinton crede că îi putem da votul doar pentru că avem același sex. Este ridicol, este insultător, este jignitor”, a declarat ea pentru Fox News pe 6 noiembrie.

Victoria lui Donald Trump aduce la Casa Albă, pentru prima oară în ultimii 187 de ani, o Primă Doamnă care nu are origini americane. Potrivit unui sondaj de opinie, Melania Trump este cea mai impopulară soţie de preşedinte american din ultimii 16 ani. Şi, ca un detaliu de culoare, este prima soţie a unui preşedinte al Statelor Unite care a pozat goală.

 

(Jurnal)