Cum a arătat ședința ordinară a Consiliului Județean Giurgiu de luni

0
341

Cu șapte proiecte supuse aprobării aleșilor județeni, ședința ordinară de luni, 30 septembrie, a fost una aproape liniștită. Spunem aproape pentru că, la unele dintre proiecte, comentatorii „de serviciu” (liberalii Florian Velicu și Nicușor Iacob) s-au făcut, din nou, de râs: au luat cuvântul doar de dragul de a fi remarcați, cel mai probabil, de șefii de partid.

Deși disputele au fost unele puerile, cu argumente de toată jena din partea celor doi, toate cele șapte proiecte au fost aprobate de consilierii județeni, devenind, astfel, hotărâri. Iată, în cele ce urmează, asupra căror proiecte s-au luat deciziile de a fi aprobate:

  • Rectificarea bugetului propriu de venituri și cheltuieli al județului Giurgiu și a bugetului de venituri și cheltuieli al insituțiilor finanțate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții pe anul 2019.
  • Aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții “Restaurare, consolodare și dotare Muzeul Județean Teohari Antonescu” în faza Documentație de avizare a lucrărilor de investiții
  • Aprobarea actualizării Devizului general ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 114/2018, a principalilor indicatori tehnico-economici, precum și a cheltuirlilor de cofinanțare de la bugetul local pentru obiectivul de investiții “Reabilitare DJ413 DJ 603 – Halta CFR Mihai Bravu – DN 41, km 0+000 – 9+690; 9,690km”
  • Aprobarea componenței nominale a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap
  • Aprobarea proiectului “Restaurare, consolidare și dotare Muzeul Județean Teohari Antonescu” și a cheltuielilor legate de proiect
  • Modificarea și completarea Anexei nr.2 la Hotărârea nr.10 din 31 ianuarie 2018 a Consiliului Județean Giurgiu privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul din cadrul familiei ocupaționale “Administrație”din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Giurgiu, precum și din cadrul serviciilor publice din subordinea acestuia.
  • Modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean nr.95 din 28 aprilie 2017 privind aprobarea modificării statului de funcții al Centrului de Asistență Medico-Socială Mogoșești.