Comisia JURI o respinge definitiv pe Rovana Plumb

0
58

Comisia juridică a Parlamentului European (JURI) i-a respins, luni, 30 septembrie, definitiv pe Rovana Plumb și pe Laszlo Trocsanyi, propuși de România și Ungaria drept comisari europeni, anunță cei de la hotnews.ro.

Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi pentru la 7 împotrivă, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

„Comisarii desemnați sunt nepotriviți pentru a ocupa funcția în concordanță cu tratatele și codul de conduită”, precizează Comisia care va trimite o scrisoare în acest sens președintelui Parlamentului European. 

Practic decizia de luni este o reconfirmare a celei de joia trecută când Comisia juridică motiva că există îndoieli serioase că Rovana Plumb și-ar putea exercita funcția de comisar european pentru transporturi. Într-o scrisoare transmisă președintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, Comisia JURI se declara îngrijorată în ceea ce o privește pe Rovana Plumb că problemele privind returnarea împrumutului de către aceasta rămân, astfel încât „pot crea un posibil conflict de interese și raportat la alte portofolii”.

În documentul obținut de HotNews.ro, președintele Comisiei JURI, Lucy Nethsingha, arată că JURI a evaluat, pe baza documentelor prezentate, respectiv declarația de interese, un răspuns la solicitarea de informații suplimentare din 24 septembrie și o discuție purtată de către comisie cu Rovana Plumb, problema potențialului sau conflictului real de interese în legătură cu portofoliul de comisar pentru transporturi.