Cum a arătat prima zi de școală, la una din școlile Municipiului Giurgiu…(FOTO)

0
1351

Una dintre școlile municipiului Giurgiu, Școala gimnazială nr. 2, „Mircea cel Bătrân”, condusă de către directoarea unității de învățământ,  profesor Marilena Cocean și de către directoarea adjunctă, profesor Joicuța Dragne, a fost luni, 13 septembrie, în prima zi de școală, asaltată de elevi, bucuroși să reia cursurile după o vacanță prelungită din cauza pandemiei.

Micii școlărei, curioși, însoțiți de părinţi sau bunici, au dorit  în primul rând să știe în ce bancă vor sta, cu cine și care le sunt colegii de clasă. Cuprinşi de nerăbdare, fiecare strângând stângaci în mână câte un buchet de flori, au dorit, mai ales, s-o cunoască  pe doamna învăţătoare.

În cazul de față ea este Cristina Caraconcea, cea care le spunea micilor elevi, sunând din clopoțel, că de acum acesta va fi sunetul ce îi va însoți în fiecare zi, timp de un an, de fiecare dată, atunci când vor trece pragul școlii.

Un moment emoționant greu de descris în cuvinte…

Iată de ce am apelat la imaginile alăturate care, probabil, vorbesc mai mult decât am reuși să o facem noi, jurnaliștii, despre prima zi de școală!

(Jurnal)

(Fotografii: Costel Nicolae)