retineri-dupa-descinderi-la-consiliul-judetean-giurgiu Joi, 29 septembrie, s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, în cadrul căreia toate cele 17 puncte incluse pe ordinea de zi, dar şi trei proiecte suplimentare propuse de către preşedintele Marian Mina, au fost aprobate.

Dintre acestea, amintim proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu şi al bugetului de venituri şi cheltuieli al instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi subvenţii, pe anul 2016. Este vorba, printre altele, de suplimentarea fondurilor investiţiilor de la Teatrul ”Tudor Vianu” cu suma de 50.000 lei, pentru achiziţionarea unui sistem de amplificare a sunetului, a unui ecran pentru proiectări şi a unui sistem audio pentru sala de conferinţe a instituţiei menţionate. În cadrul aceluiaşi proiect, a fost modificat prin redistribuire de credite bugetare înregistrate ca economie bugetul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, în vederea achiziţionării unor echipamente,  în lista de investiţii fiind adăugate noi posturi. De asemenea, bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu a fost modificat atât prin redistribuire de bugete neutilizate, dar şi prin suplimentarea secţiunii de dezvoltare cu suma de 98.000 lei, pentru achiziţionarea unor echipamente necesare desfăşurării activităţii.

Un alt proiect inclus pe ordinea de zi a vizat acordarea unui sprijin financiare în valoare de 500 de lei.pentru un tânăr, Cristian Aldea, care a obținut rezultate remarcabile la concursurile Şcolare naţionale. Suma de 500 de lei reprezintă o completare a unei sume acordate anterior acestui tânăr, care prezentat un document potrivit căruia a obţinut, alături de o menţiune, şi un loc III la o altă competiţie şcolară naţională.

Tot la capitolul acordare de sprijine financiare, a fost alocată suma de 5.000 de lei Asociaţiei Clubului Pensionarilor din Giurgiu, pentru organizarea  manifestării dedicate Zilei Persoanelor Vârstnice.

Acordarea acestui sprijin financiar a stârnit însă nemulţumire din partea consilierilor PNL şi ALDE, care au solicitat să fie acordată aceeaşi  sumă şi Sindicatului Judeţean al Pensionarilor Giurgiu. Amendamentul a fost votat în unanimitate, aşa că suma de 5.000 lei a fost acordată şi Sindicatului mai-sus menţionat.

 (Teodora Nicolau)