Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Amenzi pentru angajatorii care își țin salariații după program, peste limita legală

Amenzi pentru angajatorii care își țin salariații după program, peste limita legală

0
Amenzi pentru angajatorii care își țin salariații după program, peste limita legală

Angajatorii care nu respectă regulile privind munca suplimentară vor risca amenzi de până la 3.000 lei pentru fiecare angajat aflat într-o astfel de situație.

În prezent, amenzile sunt în sumă fixă, indiferent de numărul angajaților care lucrează peste program mai mult decât permite legea, relatează profit.ro. Noile reguli au fost introduse într-un proiect de lege pregătit spre aprobare. Codul Muncii stabilește în prezent că durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăși 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare. Prin excepție, durata respectivă poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiția ca media orelor de muncă, pe o perioadă de de 4 luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pe săptămână.

După cum se observă angajații au, de la o zi la alta noi și noi drepturi în timp ce patronii au tot mai multe obligații față de ei, lucru care , așa cum ne declara un administrator de firmă, din Giurgiu, îi determină pe aceștia să angajeze din ce în ce  mai puțini salariați , iar la angajare să încheie cu aceștia contracte în care să stabilească foarte bine ceea ce au aceștia de făcut în timpul orelor de lucru, în cadrul a tot felul de clauze .

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °