Vicepremierul Raluca Turcan declara recent la un post TV că dacă românii organizează petreceri cu 20 de oameni, sunt deja la limita regulii, iar dacă se depășește acest număr, se aplică amenzi, în cazul în care organele legii sunt sesizate.

”Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, declara Raluca Trucan.

Vicepremierul spunea că și ceilalți cetățeni din Europa își toarnă vecinii atunci când îi văd că încalcă legea.

”Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă și nu sunt românii mai delaţionişti decât alți cetățeni din lumea aceasta. Şi în Germania și în Elveția unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare și de respectare a legii. E ceva absolut firesc”, a mai  spus Raluca Turcan.

La rândul său, premierul Orban le-a transmis un mesaj celor care iubesc petrecerile: ”Putem să mai amânăm un pic dorința de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulți tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte mulți sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăvește, riscă să-și îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuși. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne”, a mai declarat  premierul Ludovic Orban.

Petrecerile  de revelion, INTERZISE!

În privința petrecerilor de revelion, acestea nu se vor putea organiza, însă  turiștii se vor putea caza la hoteluri.

„Petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunțile, botezurile. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a mai explicat premierul Ludovic Orban.