CROAȚIA a trimis acasă BRAZILIA, în sferturile de finală ale Mondialului din Qatar! (Galerie FOTO)

0
608

Cu puțin timp în urmă s-a încheiat partida dintre selecționatele de fotbal dintre Brazilia și Croația, încheiat cu scorul de 4-2 pentru croați, după prelungiri și loviturile de la 11 metri. 


Croația a obținut o victorie istorică după ce au încheiat meciul la egalitate: 0-0. Au urmat două reprize, dramatice, de câte 15 minute. În minutul 105 +1 Neymar a înscris după o fază electrizantă, cu un șut sub bară, din 6 metri.

După o scurtă pauză, croații au intrat deciși pe teren, înscriind în min. 117, printr-un șut din afara careului a lui Petkovic. De precizat că în timp ce brazilienii au șutat de 11 ori pe poartă, croații au șutat doar o dată , când au și înscris!

 Evident că la acest scor, după terminarea celor 120 de minute de joc, au urmat loviturile de departajare la care Rodrygo şi Marquinhos au ratat de la punctul cu var, în fața unui portar, Livakovic, aproape de neînvins, pe care-l putem considera eroul partidei şi croaţii merg să joace penultimul act.

Suporterii echipei braziliene au părăsit stadionul în lacrimi, alături de câțiva dintre jucători…

Este al doilea meci la rând pentru Croația,  la Cupa Mondială din Qatar, în care se califică după penalty-uri.  De precizat și faptul că  cinci din ultimele meciuri ale croaţilor de la Cupa Mondială s-au terminat la penalty-uri.

Brazilia , la rândul ei pierde la loviturile de departajare în sferturi la fel ca în sfertul finalei din 1986, cu Franţa.

Croația este deci prima semifinalistă a Cupei Mondiale la Fotbal din Qatar- 2022!

(Jurnal)