Guvernul trebuie să ia măsuri URGENT, altfel cei care ne conduc vor avea pe conştiinţă milioane de români care NU vor supravieţui iernii ce urmează!

Soluţia pe termen scurt o reprezintă plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale, la nivelul mediei ultimelor 6 luni, și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației. 

PSD a prezentat deja un proiect de lege în acest sens şi vom discuta cu toate grupurile politice din Parlament pentru a forma o majoritate solidă în vederea susţinerii acestuia.

Situaţia este deosebit de gravă şi nu mai suportă nicio amânare!

Gândiţi-vă că românii care câştigă salariul minim net ar trebui să dea, într-o singură lună, întreg venitul câştigat în 4 luni pentru a-şi plăti facturile la utilităţi.

Iar pentru pensionari(aproape 3 milioane de vârstnici au pensie mai mică de 1.600 lei/lunar şi 1,57 milioane pensionari au sub 1.000 lei /lună!), va fi cu atât mai grav, dacă preţurile la gaze şi energie se vor dubla sau tripla.

Nicăieri în lume nu se întâmplă aşa ceva! 

Şi mai dramatic este faptul că aceste scumpiri ale energiei se propagă la toate produsele și serviciile. Totul va fi mai scump iar cei mai mulți dintre români, pur și simplu, nu vor putea face față! 

Executivul Cîţu trebuie, totodată, să dea explicaţii despre graba privind liberalizarea pieței de energie, în condițiile în care NU exista concurență reală pe piață, nu existau suficiente capacități de producție interne și nu existau prevederi pentru consumatorii vulnerabili.

#Guvernaţi_Nu_Vă_Mai_Certaţi #PSD_Are_Soluţii

#Jungla_De_Dreapta” – informează Cristina Elena Dinu.

(Deputat PSD de Giurgiu – Cristina Elena Dinu)