Cristina Elena DINU: „Reglementarea pieţei energiei reprezintă #soluţia pentru stoparea creşterii preţurilor!”

0
237

„Reglementarea pieţei energiei reprezintă #soluţia pentru stoparea creşterii preţurilor. Este o măsură propusă şi susţinută de #PSD, în curs de implementare şi în alte state europene. Schema actuală de #compensare, fără un mecanism de combatere a acțiunilor #speculative din piața de energie, NU poate fi susținută la nesfârșit de către Guvern.

De aceea, PSD susţine reglementarea în două trepte:

  1. 1 septembrie – 31 decembrie 2022: Pentru energia deja #vândută – o compensare dintre prețul facturilor și un preț mediu al pieței, prin raportare la costurile de #producție, nu la prețuri speculative, cum s-a făcut până acum; Această treaptă este necesară pentru că, în momentul de față, #energia pentru tot anul 2022 a fost deja vândută de producători.

  2. De la 1 ianuarie 2023: reglementarea prețurilor practicate și a #adaosului comercial, pe o durată determinată, cu actualizări periodice în funcție de costurile de producție.

Pasarea #responsabilităților între membrii Coaliției nu rezolvă problemele. De altfel, miniștrii social-democrați care ar putea avea un rol în această privință sunt #pregătiți să participe la un dialog constructiv cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

#Oprim_Sarabanda_Preţurilor

#Măsuri_Pentru_Oameni

#PSD

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)