Cristina Elena DINU: „Prevenţia este un deziderat pe care îl urmărim în mod constant prin politici publice, campanii de educare şi informare și investiţii masive”

0
185

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina Elena Dinu a participat, la invitaţia jurnalistei Alessandra Stoicescu, la #Health_Forumul cu tema “Abonamente medicale – impact social şi avantaj pe piaţa muncii”, ce s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

La eveniment au participat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, ministrul Economiei, Florin Spătaru, secretari de stat, colegi senatori şi deputaţi, dar şi reprezentanţi ai unor reţele sanitare private şi ai angajatorilor.

În cuvântul meu am subliniat faptul că #prevenţia este un deziderat pe care îl urmărim în mod constant prin politici publice, campanii de #educare şi informare şi #investiţii masive, însă, de fiecare dată, pare că suntem cu un pas în spate.

Însă, studii recente au arătat că persoanele care au un #abonament de sănătate ajung de 2,5 ori mai des la medic decât cele fără abonament. Majoritatea acestor vizite, respectiv 71%, vizează analize periodice sau, mai bine spus, o formă de #prevenţie. Putem spune, aşadar, fără să greşim că abonamentele de sănătate au un rol #important în prevenţie, ele fiind deductibile atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

Integrarea abonamentelor de sănătate în complexitatea întregului #sistem poate fi subiectul unor dezbateri pentru viitoare politici publice, dacă acestea răspund unor #nevoi clare ale populaţiei, pentru că politicile publice trebuie să fie suple şi adaptate #cetăţenilor.”

#Sănătatea_Este_Prioritară

#Prevenţie #Soluţii_Pentru_Pacienţi

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD și vicepreședinte PSD Giurgiu)