Ministrul social-democrat Alexandru Rafila a îndreptat cât se poate din dezastrul lăsat de Ghinea şi USR în secţiunea #Sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă(PNRR).
Când a făcut PNRR, Ghinea nu s-a consultat cu NIMENI din Ministerul Sănătății, iar una dintre consecințele nefaste este un profund #dezechilibru între regiunile țării în privința construcției de noi spitale.
Ministrul Rafila face acum demersuri la Comisia Europeană pentru a îndrepta aceste #dezechilibre.
Ca atare, au fost deja definite clar #criteriile ce stau la baza selecției obiectivelor de investiții, respectiv construcției/dotării de noi spitale. Şi, de acum, se poate stabili care vor fi cele 25 de #unităţi sanitate finanțate din PNRR.
De asemenea, peste 180 milioane de euro din PNRR sunt puse la dispoziția #medicilor de familie pentru investiții în cabinetele medicale.
Astfel, 3.000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza #investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier.
Pentru #dotare pot fi accesate fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru #renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.