Cristina Elena DINU: „Îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții de cancer trebuie să fie în centrul preocupărilor guvernului!”

0
148

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, aniversată astăzi, 4 februarie, are ca scop #sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică şi #promovarea celor mai noi şi eficiente metode de a combate această boală. Este o zi dedicată acțiunilor tuturor factorilor de decizie pentru #accesul egal al pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, cu scopul sporirii gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

Din 2015, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului este marcată şi în #România. Potrivit Legii 274/2015 privind declararea Zilei de Luptă Împotriva Cancerului, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile nonguvernamentale pot acorda, cu acest prilej, #sprijin material şi financiar pentru organizarea de evenimente dedicate creşterii nivelului de #educaţie sanitară şi a gradului de conştientizare în ceea ce priveşte această maladie.

Ziua mondială de Luptă Împotriva Cancerului este parte a campaniei #mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris, adoptate la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează #necesitatea unei alianţe puternice între cercetători, #profesionişti din domeniul sănătăţii, pacienţi, guverne, parteneri din industrie şi mass-media în lupta împotriva cancerului.

Ca membru al Comisiei pentru #Sănătate și Familie din Camera Deputaților, voi acționa și în continuare pentru îmbunătățirea cadrului legislativ necesar pacienților. Sunt convinsă că #eforturile făcute de formațiunea noastră în precedentele guvernări, de a ușura accesul pacienților cu cancer la tratament și la celelalte servicii medicale aferente acestei suferințe, vor fi continuate cu #succes în acest an de Guvern, ministrul #PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, fiind un garant al #profesionalismului și implicării.”

(Deputat PSD Cristina-Elena DINU – Circumscripția Electorală nr. 19 Giurgiu)