Cristina Elena Dinu: „Ieri a avut loc prima ședință a Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor pe tema proiectului privind certificatul verde COVID”.

0
228

Ieri, a avut loc prima #şedinţă a Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor pe tema proiectului privind certificatul verde COVID.

Le-am explicat colegilor din AUR că în această comisie s-au dezbătut fără presiune şi fără patimă probleme delicate pentru sănătatea românilor, zile în şir, şi a fost ascultată toată lumea.

Niciunul dintre noi nu are nimic de ascuns, fiecare dintre noi încercăm să găsim soluţii de sănătate pentru o problemă majoră şi presiunea care se face în acest moment asupra noastră nu cred că este o soluţie. Evident că vom aştepta conform regulamentului pentru amendamente şi pentru dezbaterea lor data de 12 noiembrie. Noi n-am avut niciun moment în minte să nu respectăm regulamentul, dar niciodată nu am refuzat o discuţie mai ales pe un subiect care arde.

#PSD susține o formă a legii care, printre altele, să permită și accesul la #testare gratuită. Mai exact, propunem introducerea unui sistem de #decontare pentru un anumit număr de teste, pe o perioadă de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii, astfel încât sistemul de sănătate, precum și alte zone esențiale din România să nu fie destabilizate în plin val patru.

Ne dorim, astfel, să asigurăm protejarea pacienților de riscul infectării și stabilitatea resursei umane din sistemul medical în plin val pandemic”.

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD de Giurgiu)