Pentru că USR a făcut dezastru (şi) la capitolul #Sănătate, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ministrul social-democrat Alexandru Rafila continuă să #rezolve problemele lăsate de „progresiştii” Voiculescu şi Mihăilă, şi vine cu noi veşti bune pentru sistemul sanitar!

Astfel, au fost deja demarate procedurile pentru #investiții masive în #ambulatorii. Cel puțin 30 de ambulatorii/unități medicale publice sau structuri publice care furnizează asistență medicală ambulatorie vor fi reabilitate, modernizate, extinse și dotate cu echipamente medicale. Suma totală se ridică la peste 80 de milioane de euro.

Cele mai multe dintre ambulatorii (cel puțin 20) vor fi situate în regiuni sau municipalități mai puțin #dezvoltate.

Totodată, ministrul PSD a anunţat că, la capitolul #spitale, 1,1 miliarde de euro vor merge spre finanţarea construcţiei de clădiri noi sau reabilitarea de clădiri deja existente în cazul a 25 de spitale, alese conform unor #criterii obiective.

Alte 600 de milioane de euro, tot prin PNRR, vor fi folosite pentru #dotarea cu echipamente de specialitate a spitalelor din lista finală.

USR inclusese în PNRR 49 de „spitale”. Haotic, fără niciun criteriu.

Mai mult, 15 dintre acestea nu aveau niciun #studiu de fezabilitate, deși cerința era/este să fie proiecte mature, unul nu există din punct de vedere juridic, iar alte două nu erau spitale, ci ambulatorii.

#PSD

#Sănătatea_Este_Prioritară”

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)